Programma

Deel 1 – 12.30 – 15.30 uur

TijdActiviteit
12.30 – 13.00 uur  Ontvangst en lunch
13.00 – 13.10 uurOpening Symposium
Folkert Asselbergs (dagvoorzitter) – Kernteam speerpunt Circulatory Health en
hoogleraar Cardiovasculaire Genetica

Rick Grobbee – Voorzitter speerpunt Circulatory Health en hoogleraar Klinische Epidemiologie
13.10 – 13.20 uurUitreiking Van Ruyven-penning
13.20 – 14.00 uurGlobal burden of cardiovascular disease: implications for prevention and treatment
Salim Yusuf – Cardioloog en epidemioloog
14.00 – 14.25 uurFrom a heart on a machine to a heart on a chip
Niels van der Kaaij – Cardiothoracaal chirurg en afdelingshoofd
Jesper Hjortnaes – Arts in opleiding tot cardiothoracaal chirurg
14.25 – 14.50 uurTrends towards minimally invasive surgery
Stijn Hazenberg – Vaatchirurg
14.50 – 15.15 uurUnruptured intracranial aneurysms: dismantling alleged ticking time bombs
Gabriël Rinkel – Hoogleraar Neurologie en medisch afdelingshoofd
15.15 – 15.30 uurElevator pitch UHD’s
Folkert Asselbergs
15.30 – 16.00 uur  Koffie- & theepauze

 

 De voertaal van dit programmablok is Engels

Deel 2 – 16.00 – 17.45 uur

TijdActiviteit
16.00 – 16.10 uurOpening Blok 2
Pieter Doevendans (dagvoorzitter) – Kernteam Circulatory Health en hoogleraar Cardiologie
Frank Visseren (dagvoorzitter) – Kernteam Circulatory Health en hoogleraar Vasculaire Geneeskunde
16.10 – 16.35 uurDe biologische klok van het hart
Linda van Laake – Cardioloog
16.35 – 17.00 uurIntegrale cardiovasculaire zorg
Frans Rutten – Hoogleraar hart- en vaatziekten in de eerste lijn
17.00 – 17.25 uurPreventie in de spreekkamer
Jannick Dorresteijn – Arts in opleiding tot internist-vasculair geneeskundige
17.25 – 17.45 uurFeestelijke opening Hart- en vaatcentrum
Hendrik Nathoe – Cardioloog en medisch hoofd Hart- en vaatcentrum

 

 De voertaal van dit programmablok is Nederlands

Deel 3 – 17.45 – 19.00 uur

TijdActiviteit
17.45 – 19.00 uur Cardiovasculair Food festival
Vier met ons de opening van het Hart- en vaatcentrum tijdens het Food Festival. Met diverse hapjes kunt u
verder napraten met uw collega’s en kennis maken met jonge, talentvolle onderzoekers die de wetenschap
van de toekomst presenteren.